A befektetés folyamata

A tőkebefektetések átfutási ideje átlagosan 1-2 hónap.

Első lépés
1
Regisztráció

Regisztráció során szükséges felkeresni a helyi közvetítő társaságot, ahol a jelentkezési lap és nyilatkozatok kitöltésével válik aktívvá a jelentkezés és elérhető lesz az ÜT sablon.
Az érdeklődő vállalkozás akár közvetlen módon, akár közvetítőn – megyei tanácsadó partneren - keresztül is felveheti a kapcsolatot a FOCUS VENTURES-szel. A befektetési kérelem Alaponként az erre a feladatra kijelölt megyei, partner tanácsadó céghez fut be. A befektetési kérelem előminősítéséhez a jelentkezési adatlapot, az aláírt nyilatkozatokat és a jelentkezési laphoz mellékletként csatolt, az ügyfél által beküldött dokumentumokat kell megküldeni. A jelentkezési csomag beküldését követően válik a Sablon Üzleti Terv elérhetővé, melynek kitöltését követően tekinthető a regisztráció érvényesnek.

Második lépés
2
Egyeztetés

Személyes vagy online egyeztetésre is van lehetőség.

Harmadik lépés
3
Go/ No Go Döntés

Az Alapot kezelő FOCUS VENTURES megvizsgálja, hogy a beadott dokumentumok alapján a tőkealap befektetési irányelveinek megfelel-e a projekt.

Negyedik lépés
4
Indikatív ajánlat elkészítése, beadása

A FOCUS VENTURES a céltársasággal megállapodik a tranzakció részletes feltételeiről, majd ezt követően indikatív ajánlatot ad erről. Ennek a mindkét fél általi elfogadását követően megkezdődhet a vállalkozás részletes átvilágítása.

Ötödik lépés
5
Vállalkozás egyszerűsített átvilágítása

A „Due diligence” elkészítése döntően külső szakértő által.

Hatodik lépés
6
Befektetési döntés

A befektetési előterjesztés alapján a FOCUS VENTURES vezérigazgatója dönt a tőkebefektetésekről.

Hetedik lépés
7
Szerződéscsomag aláírása

Pozitív döntés után megtörténik a szerződéskötés.

Nyolcadik lépés
8
Folyósítás