Cégbemutató

2019 őszén indította el az MFB Invest Zrt. tematikus vállalkozásfejlesztési magántőke alapját, Városi Alap néven. Az Alap célja, hogy a hazai nagyvárosok gazdasági működésének gerincét képező vállalatokat finanszírozza. A tőkealapokból helyi vállalkozók ígéretes fejlesztési, beruházási lehetőségek megvalósításához kaphatnak tőkejuttatást.

Az Alapok kezelését a FOCUS VENTURES Tőkealap-kezelő Zrt., az MFB Invest tulajdonában lévő alapkezelő végzi. Az MFB Csoporthoz tartozó MFB Invest Zrt. 2019. októberében indította el első Városi Tőkelapját. Az alapot kezelő társaság a FOCUS VENTURES Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. az MFB Invest 100 % tulajdonában álló társaság. A FOCUS VENTURES végzi az alappal kapcsolatos adminisztrációs feladatokat, biztosítja a támogatási szabályoknak való megfelelést, valamint ellátja a megvalósult projektek monitorozását egészen a „kiszállásig”. Az alap sikerességét a projektek felkutatásán keresztül, mindig helyi, helyismerettel rendelkező tanácsadó cégek segítik és biztosítják.

Az MFB Invest és tulajdonosa az MFB Zrt. stratégiai partnerének tekinti az önkormányzatokat a gazdaság fejlesztésének érdekében végzett tevékenységük során. Az elmúlt évtizedek során hagyományosan jó együttműködés alakult ki ezen a téren, számos alkalommal tudott az MFB megbízható hátteret biztosítani a településfejlesztési elképzelésekhez. A Városi Alap létrehozásával ez az együttműködés magasabb szintre lépett, hiszen nem csupán egy kiemelt cél érdekében működhet együtt az MFB Csoport és valamely hazai nagyváros önkormányzata, hanem a térség jövőjét is befolyásoló, hosszú távú megoldás alapjait tehetik le közösen. Ez az Alap abban is eltér a hagyományos finanszírozási együttműködésektől, hogy egyszerre képes egy város elkötelezett vállalkozásait segíteni és hozzájárulni a város egészében elérhető fejlődés, vagy akár az életminőség emeléséhez is.